Organisatie: uitermate succesvolle internationale logistiek dienstverlener, een van de koplopers binnen haar marktsegment, activiteiten in meerdere continenten. Specialist in intermodale supply chain oplossingen voor hoogwaardige bulk goederen (suiker, mout, granen, oliën, bier, et cetera.) Kernwoorden: dynamiek, high-tech en voortdurende innovatie, game-changer, kwaliteit, pur-sang ondernemerschap. Schaal: circa 600 medewerkers, omzet ruim boven €150 mio.

Via: Bureau Janssen
Standplaats:
binnen regio Den Bosch -  Eindhoven

 

De CFO is onderdeel van de twee-koppige kerndirectie en heeft naast finance de portefeuilles HR, Procurement, QHSE, Legal / Insurance en Marketing & Communicatie. Grofstoffelijk heeft de rol vier dimensies: strategisch; ontwikkelen van transformatie trajecten en begeleiden van de implementatie; leiding geven aan ‘eigen’ afdelingen; transacties met derden (M&A, financiering,…). Sparringpartner en kritisch counterweight voor de CEO.
Organisatie heeft een indrukwekkende reputatie van permanente innovatie en maakt ook nu een sterke ontwikkeling door ter verdere distantiering van de concurrentie. Past nieuwe baanbrekende technologieën toe, kan zodoende kapitaliseren op het elimineren van inefficiënties uit de markt én eigen processen waar anderen daartoe niet in staat zijn. Rollen binnen de organisatie zullen daardoor een wezenlijk andere inhoud gaan krijgen en bovendien voortdurend aan verandering onderhevig blijven.
Kernopdracht: geeft samen met de CEO leiding aan de transformatie trajecten die passen bij de gekozen koers en doelstellingen; het ontwikkelen van mensen, teams, processen, systemen in overeenstemming met vooruitstrevende technologieën en nieuwe business modellen. Afgeleide opdracht: de CFO maakt een snelle deep-dive in de details en complexiteit van de dagelijkse operatie (blijft er echter niet in hangen).
Profiel: intelligente en zelfbewuste leider, verbindend, systeemdenker, onafhankelijk, stevige sparringpartner. Strategisch, conceptueel en cijfermatig sterk. Authentiek en no-nonsense. Kwalificaties: ervaren CFO, WO niveau, ervaring met het aansturen van functionele gebieden buiten finance, aantoonbaar succes met ‘quantum-leap’ transformaties. Internationale ervaring, vaardig in Duits of bereid dit te leren, vloeiend in Engels.

Aanvullende informatie:

  • Plaatsingsdatum: 17 juli 2020
  • Er wordt aangestuurd op een benoeming per eind september 2020 (start datum in overleg en rekening houdend met evt. opzegtermijn)
  • Reageren heeft zin zolang de vacature open staat via www.bureaujanssen.com
  • U kunt solliciteren door op bijgaande button te klikken (‘solliciteren’); u wordt doorgeleid naar een andere website van Bureau Janssen, klik aldaar vervolgens op 'ik ben geïnteresseerd'.
  • Wegens AVG policy en overzichtelijkheid voor Bureau Janssen wordt er naar gestreefd om sollicitaties via email te vermijden
  • In geval u blijk wil geven van interesse: mede namens de opdrachtgever bij voorbaat hartelijk dank voor het delen van uw ambitie!
  • De werving & selectie procedure is exclusief in behandeling bij Bureau Janssen.
  • Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Janssen op nummer +31-6-32270713
  • Uitgebreide functiebeschrijving beschikbaar